Порошенко хоче почути від ВР ім'я нового "свого" прем'єра

Неділя, 10 квітня 2016, 20:14
Порошенко хоче почути від ВР ім'я нового свого прем'єра

Президент Петро Порошенко сподівається, що у вівторок, 12 квітня у Верховній Раді буде створено коаліцію, яка в той же день внесе кандидатуру прем'єр-міністра.

Про це Порошенко заявив в інтерв’ю українським телеканалам у неділю ввечері.

"Я повністю погоджуюсь, що далі терпіти безвладдя неможливо. Я чекаю, що відповідальні депутати забезпечать створення коаліції у вівторок і внесуть кандидатуру прем'єра. У вівторок ми повинні мати коаліцію і внесену кандидатуру прем'єра", - сказав він.

На уточнююче питання, чи це буде Гройсман, Порошенко відповів: "Я очікую, що це буде Гройсман. Але я буду працювати з будь-яким прем'єром", - зазначив він.

Крім того, Порошенко сподівається, що цього тижня ВР затвердить і програму дій уряду.

Як відомо, 10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку з посади прем'єра. При цьому Яценюк наголосив, що парламентська фракція Блоку Петра Порошенка висунула на посаду глави урядуВолодимира Гройсмана.

"Зробивши усе для стабільності  і спадкоємності курсу, заявляю про рішення передати  обов'язки керівника уряду України", - заявив Яценюк. 

Раніше Яценюк висував умовою для своєї відставки подану та узгоджену кандидатуру нового глави уряду, якому зможе "передати повноваження".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...