Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ходорковський заявив про намір повернутися до Росії

Субота, 4 червня 2016, 12:35

Засновник руху "Відкрита Росія", екс-глава ЮКОСу Михайло Ходорковський заявив про намір повернутися до Росії. \

Про це він заявив в інтерв'ю Euronews, пише Німецька хвиля

"Я, без сумніву, повернусь до Росії, але питання про те, яку посаду обійняти чи не обіймати жодної посади, мене зараз хвилює мало. Важливо, щоб була команда, політична команда, спроможна надати підтримку необхідним реформам після зміни режиму", - сказав Ходорковський.

"Наше завдання сьогодні - сформувати команду, яка зможе провести необхідні реформи в перехідний період для того, щоб провести перші чесні вибори", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи варто скасовувати запроваджені щодо Росії санкції, Ходорковський відповів, що це питання вирішувати Заходу.

"Ми вирішимо наші проблеми незалежно від того, будуть санкції чи їх не буде. Я вважаю, що політика Заходу щодо Росії має базуватися на розумінні факту, що свої проблеми Росія може вирішити лише сама. Те, що Захід може - він може допомогти новій російській політичній еліті відбутися", - пояснив він.

Як відомо, у лютому 2016 року екс-глава "ЮКОСа", який перебуває закордоном, був оголошений у федеральний розшук Слідчим комітетом РФ після пред'явлення йому заочного звинувачення в організації вбивства в 1998 році мера Нафтоюганська Пєтухова. Також Ходорковського оголосили у міжнародний розшук через Інтерпол

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування