Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петренко: для звільнення Солошенка і Афанасьєва все готово

Четвер, 9 червня 2016, 13:27

Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що всі документи щодо звільнення громадян України Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва знаходяться в РФ для прийняття рішення.

Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Йдуть паралельно два процеси: юридичний і дипломатичний. Що стосується юридичного процесу, всі документи готові, і вони зараз знаходяться в РФ для прийняття рішення на підставі Конвенції", – сказав він.

Він також зазначив, що якщо це питання буде вирішене дипломатичним шляхом передачі через інший механізм, "то ми його відразу імплементуємо".

Петренко підкреслив, що ситуація може бути така ж, як і з Надією Савченко, коли процес був юридичним, а потім було прийнято рішення після дипломатичних переговорів передати її на територію України.

Як відомо, 27 травня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що звільнення Солошенка і Афанасьєва – питання найближчих тижнів.

29 травня президент Петро Порошенко заявив, що існує попередня домовленість з керівництвом РФ про повернення Солошенка і Афанасьєва.

Афанасьєв звинувачували у створенні на території Криму терористичного спільноти, він був засуджений в Росії в 2015 році на 7 років колонії суворого режиму як передбачуваний спільник українського кінорежисера Олега Сенцова, якого в свою чергу посадили на 20 років.

73-річного Солошенка в Росії звинувачують в шпигунстві, його засудили до 6 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...