Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура продовжила слідство по квартирах Каська

П'ятниця, 1 липня 2016, 14:49

Генеральна прокуратура продовжила строк слідства у справі про квартири екс-заступника Генпрокурора Віталія Каська ще на 6 місяців.

Про це Касько написав у своєму Facebook.

"Слідчий Нацполіції, над яким наглядає шість прокурорів ГПУ, за законом не може прийняти наразі жодного процесуального рішення по суті цього дивовижного провадження, адже закрити його може … виключно ПРОКУРОР", - написав він.

"А Генпрокуратура, замість того, щоби виконувати закон, надалі безсовісно продовжує його порушувати. Як з’ясувалося сьогодні, вона продовжила строк слідства у цій справі на 6 місяців, просто проігнорувавши вимогу закону про направлення клопотання мені та адвокатам для висловлення заперечень", - зазначив Касько.

"Прізвище прокурора, який зробив це, добре відоме у вузьких колах – Севрук. А нинішні шість прокурорів у справі були його підлеглими. Тому нічого не змінюється у Датському королівстві – нинішнім прокурорам закон не писаний", - додав він.

Касько також повідомив, що надав слідчим письмові пояснення.

Як відомо, в кінці березня тодішній генпрокурор Віктор Шокін домігся в суді арешту 3-кімнатної квартири свого колишнього заступника.

Проти Каська розслідується справа за підозрою про незаконне отримання службових квартир від держави. Детальніше про неї можна прочитати в матеріалі "Української правди".

В середині квітня суд застосував до Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокурори вимагали арешту.

23 травня суд скасував арешт квартири Каська.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування