Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд в Криму відмовився прийняти скаргу Чийгоза щодо режиму відеозв'язку

Вівторок, 2 серпня 2016, 15:00

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму відмовився прийняти скаргу захисту арештованого заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза на постанову щодо участі підсудного у засіданні відеоконференцзв'язком.

Про це повідомляє у вівторок адвокат Чийгоза Микола Полозов, який тепер має намір подавати касаційну скаргу на судову відмову, інформують "Крим Реалії".

"Скаргу захисту на режим відеоконференції суд незаконно не прийняв. Оскаржуватимемо в касацію", – повідомив Полозов у соцмережах.

За інформацією адвоката, постанову видали перед початком засідання 2 серпня.

"Дуже бояться Чийгоза в залі суду", – прокоментував рішення суду Полозов.

2 серпня в Сімферополі підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті "справу 26 лютого" щодо одного з фігурантів – Ахтема Чийгоза. За рішенням суду, засідання відбувається шляхом відеоконференції, проте через збої була оголошена двогодинна перерва.

20 липня суд на закритому засіданні розділив "справу 26 лютого" на дві: окремо – щодо Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантів процесу.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство", якою керував на той момент нинішній глава Криму Сергій Аксьонов.

Правозахисний центр "Меморіал" у Росії визнав політв'язнями фігурантів "справи 26 лютого", яких утримують під вартою – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування