Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка: бойовики отримали підкріплення з РФ, готуються глушити сигнали

Вівторок, 9 серпня 2016, 11:29

9 серпня з Донецька у напрямку лінії зіткнення на Донбасі перемістять комплекси радіоелектронної боротьби Р-330 "Житель" та "Леер-3" зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби (Донецьк) 1 АК.

Про такі плани бойовиків повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Крім того, зафіксовано перекидання озброєння та військової техніки і паливно-мастильних матеріалів з території РФ.

За даними розвідників, 5-7 серпня до Донецька прибули 4 вагони із запасними частинами до танків та 7 цистерн із паливно-мастильними матеріалами, до Кутейникового – 4 криті вагони та 6 цистерн із паливно-мастильними матеріалами, до Іловайська – 5 танків (три Т-72 та два Т-64), три БМП-2, дві 152-мм самохідні артилерійські установки, 5 вантажних автомобілів "Урал" та 2 вагони з особовим складом.

Між тим, за даними української розвідки, до Донецька переміщено групу снайперів, до Олександрівки – два мотострілецькі взводи 100 окремої мотострілецької бригади, до Ясинуватої – 4 паливозаправники та 2 вантажівки з боєприпасами, до Моспиного – артилерійський взвод гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК.

Ще у південній частині Моспине перебуває реактивна артилерійська батарея "Градів".

Також на Донецькому напрямку підрозділи 100 омб бойовиків проводять додаткове мінування місцевості в смузі відповідальності з’єднання.

На Новоайдарському напрямку у районі Піонерського здійснюється інженерне обладнання позицій 3 мотострілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

На Слов’янському напрямку, за даними розвідки, провели перевірку системи оповіщення 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК, а також здійснили ротацію передових підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк).

На маріупольському напрямку також здійснено ротацію передових підрозділів
9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК. У підрозділах частини працює комісія 1 АК.

"Продовжується ведення розвідки сил АТО. Відмічено: два безпілотні літальні апарати у смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцево) 2 АК; БПЛА "Орлан-10" окремої роти безпілотних літальних апаратів 1 АК ЗС РФ – на ділянці відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти", – інформує ГУР.

Між тим, українська сторона надала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм та реактивних систем залпового вогню "Град" у районах н.п. Стаханов, Донецьк, Тельманове та Красний Луч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування