Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Армія Асада вибила повстанців зі стратегічно важливого району Алеппо

П'ятниця, 9 вересня 2016, 03:16

Армія сирійського президента Башара Асада відбила у повстанців стратегічно важливий район міста Алеппо - Рамусу, який вона втратила минулого місяця.

Про це з посиланням на агентство Reuters, сирійські державні медіа і Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, пише DW.com.

Армія режиму має намір продовжити наступ на повстанців у південній частині Алеппо, щоб витіснити їх звідти.

У разі, якщо армія Асада розвине свій успіх у Рамусі, це зведе нанівець майже усі здобутки повстанців під час наступу, що тривав останній місяць та внаслідок якого була знята блокада з контрольованих повстанцями східних районів міста. Також, таким чином, сили режиму Асада полегшать доступ з півдня до контрольованих ними західних районів міста.

Проте, як стверджує джерело у лавах повстанців, вони досі утримують контроль над частиною Рамуси, і, попри мобілізацію сил армією Асада, коаліція досі веде боротьбу на півдні Алеппо.

На початку серпня 2016 року наступ повстанців на півдні Алеппо дозволив їм заволодіти районом Рамуса, що відкрило коридор до частини міста, контрольованої повстанцями, яка протягом кількох тижнів знаходилась у блокаді.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування