У ЧФ РФ заявляють, що стріляли з "сигнального" пістолета

Середа, 1 лютого 2017, 17:57

У штабі російського Чорноморського Флоту заявили, що не обстрілювали транспортний літак Ан-26 Збройних сил України.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника штабу ЧФ РФ.

"Всі заяви української сторони про нібито обстріли літака Ан-26 - абсолютна брехня. Сьогодні вранці в період 11.30 - 12.00 мск український літак ЗСУ Ан-26, бортовий №53, здійснив два явних провокаційних заходи на гранично низькій висоті на російські бурові вишки "Таврида" і "Крим-" в Чорному морі", - сказав співрозмовник агентства.

"Під час другого заходу українського Ан-26, для запобігання можливій авіакатастрофі через зіткнення зі щоглою вишки, співробітник підрозділу охорони бурової платформи подав чотири світлових сигнали з "сигнального" пістолета. Кожному, хто хоч раз в руках тримав сигнальний пістолет або новорічні феєрверки, без слів зрозуміло, що жодної загрози літаку не було і не могло бути", - заявили в ЧФ РФ.

Як відомо, у середу міністр оборони Степан Полторак доповів, що із захоплених Росією бурових вишок у Чорному морі обстріляли транспортний літак Ан-26 Збройних сил України.

За його словами, в результаті обстрілу літаку було нанесене ушкодження. Екіпаж літака при цьому не постраждав, Ан-26 продовжив виконання польотного завдання.

Крім того, повідомив Полторак, екіпаж виявив і зафіксував роботу радіолокаційної станції Росії в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування