Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сайдик: Ми далекі від режиму повного припинення вогню

Вівторок, 7 лютого 2017, 20:30

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдик вважає, що сторони конфлікту на Донбасі "далекі від режиму повного припинення вогню".

Про це йдеться в його заяві, переданій Українській правді у вівторок ввечері.

"Ми все ще далекі від режиму повного і всеосяжного припинення вогню, щодо дотримання якого всі сторони взяли на себе відповідні зобов'язання на нашій попередній Мінській зустрічі 1 лютого 2017 року", - заявив Сайдик.

За його словами, режим тиші може бути досягнутий лише в разі безумовного відведення всього озброєння, перерахованого в Мінських домовленостях. "Зокрема, важке озброєння повинно бути негайно виведене з житлових масивів", - уточнив він.

Сайдик вважає, що хаотичне і неприцільне використання важкого озброєння в житлових масивах є "абсолютно безвідповідальною поведінкою і відкритим порушенням Мінських домовленостей і міжнародного гуманітарного права".

"Всі сторони повинні дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо сприяння гуманітарним зусиллям та у справах захисту цивільного населення! ТКГ буде пильно стежити за розвитком подій в регіоні, в т.ч. проводячи, за необхідності, позачергові консультації сторін", - заявив він.

Спецпредставник ОБСЄ також привітав той факт, що інтенсивність боїв станом на вівторок в районі Авдіївки - Ясинуватої значно знизилася, а ремонтні бригади змогли відновити життєзабезпечення постраждалих населених пунктів.

У той же час Сайдик засудив те, що цивільні ремонтні бригади кілька разів обстрілювалися.

"Я повністю підтримую рішучі зусилля СММ ОБСЄ, спрямовані на подальшу стабілізацію ситуації в регіоні, в т.ч. заклики і конструктивні пропозиції щодо захисту цивільного населення і об'єктів цивільної інфраструктури, розроблені Главою СММ ОБСЄ і адресовані підписантам Мінських домовленостей", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування