"Народний фронт" вимагає покарати всіх, хто проривав держкордон

Понеділок, 11 вересня 2017, 14:39

Партія "Народний фронт" вимагає притягнути до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного перетину державного кордону 10 вересня на ПП "Шегині".

Про це йдеться у заяві партії.

"Ми вимагаємо від правоохоронних органів негайного притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного перетину державного кордону України із застосуванням сили, а також роззброєння та арешту бандитських формувань, які брали співучасть у штурмі кордону та подальшому супроводженні НЕгромадянина Саакашвілі", - йдеться в повідомленні.

Прорив ПП "Шегині" у партії назвали кримінальним злочином.

"Усі, незалежно від того – колишній президент чи прем’єр-міністр, – повинні понести кримінальну відповідальність за прорив державного кордону. Так вимагає закон і справедливість, яку ми відстояли на Майдані", - йдеться в повідомленні.

Дії Саакашвілі, Тимошенко та інших прихильників екс-голови Одеської ОДА у партії назвали "цинічною боротьбою за владу".

"Народні депутати, які були причетні до скоєння цього злочину, мають понести відповідальність, і з них має бути знятий депутатський імунітет", - підсумували у "Народному фронті".

"Народний Фронт" ініціює введення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону.

Як повідомлялося, 10 вересня прикордонники польської сторони ПП "Шегині" пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України, однак у "нейтральній зоні" автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що "згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід "Шегині" заміновано". 

Після цього Саакашвілі прорвався через український кордон.

Під час інциденту з проривом кордону прихильниками Саакашвілі 11 бійців Національної поліції і 5 працівників Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження.

Джерело в Держприкордонслужбі України зазначило, що у зв'язку з позаштатною ситуацією ніхто українських політиків і громадських діячів, які перебували "сірій зоні" на українсько-польському кордоні разом з Михайлом Саакашвілі, не пройшов прикордонний контроль з українського боку.

Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв'язку з незаконним перетином кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону Саакашвілі та його прихильниками.

Президент Петро Порошенко заявив, що прорив екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі і його соратників є злочином і не потребує політичних оцінок.

Саакашвілі заявив, що він є українським громадянином, і ніхто не зможе його позбавити права "захищати Україну". Він додав, що збирається проїхати по всіх регіонах України.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування