Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АП просить Саакашвілі ще почекати документи, потрібні для суду

П'ятниця, 29 вересня 2017, 15:22

Адміністрація президента взяла додатковий час на розгляд запиту лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі про документи щодо позбавлення його громадянства.

Йдеться про 20 днів, сказано у відповіді АП від 25 вересня на запит від 19 вересня, яку публікує Саакашвілі у Facebook.

"На Ваш запит від 19 вересня з проханням надати копії наявних в Адміністрації президента документів стосовно припинення громадянства України повідомляємо, що… прийнято рішення про продовження строку розгляду запиту до 20 робочих днів з дати його надходження", – сказано в документі.

В АП обіцяють надати відповідь "у максимально стислі терміни" і сподіваються на розуміння Саакашвілі.

 

Саакашвілі обурився: "Адміністрація просить ще 20 днів на видачу мені документів, які вони були зобов'язані надати в липні. Уявіть, що вони роблять з іншими громадянами".

"І після цього вони кажуть, що я повинен звертатися до суду, хоча в суд без цих документів піти не можу", – наголосив він.

Як відомо, у липні президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та екс-керівника Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.  

Саакашвілі планує відстоювати в суді українське громадянство. Громадянства Грузії він позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

19 вересня Саакашвілі передав адвокатами в АП заяву з вимогою видати йому 4 документи, потрібні для оскарження рішення президента у суді: документацію міграційної служби, копію указу про втрату громадянства, копію засідання комісії з питань громадянства, усі  супровідні листи.

22 вересня Мостиський райсуд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині державного кордону 10 вересня і присудив його до сплати штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн).

Це рішення політик також хоче оскаржити.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування