Адамовський заперечує зв'язок Грановського з "Трейд Коммодіті"

Понеділок, 16 жовтня 2017, 12:57
Адамовський заперечує зв'язок Грановського з Трейд Коммодіті

Інвестор "Трейд Коммодіті" Андрій Адамовський заперечує зв‘язок з цією компанією депутата Олександра Грановського.

Про це він заявив на прес-конференції у понеділок.

"Я зараз читаю у ЗМІ про зв‘язки Грановського з "Трейд Коммодіті". Це просто треш якийсь. Я категорично заперечую будь-який зв‘язок Грановського з "Трейд Коммодіті", - заявив Адамовський.

"Грановський уявлення не має, я певен, що ця компанія робить і чим займається", - додав інвестор "Трейд Коммодіті".

Раніше Адамовський заявив, що є інвестором "Трейд Коммодіті", а захисник компанії Віталій Касько сказав, що його клієнти нічого не порушували.

Як відомо, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн грн держбюджету під час закупівель палива для Міноборони за ст. ч.5 ст.191 КК. Їм загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

Ігоря Павловського заарештовано на 2 місяці.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.  

Компанія "Трейд Коммодіті", на думку НАБУ і САП, причетна до злочинної схеми щодо закупівлі палива: слідчі підозрюють офіційного власника і директора компанії Вадима Майкоі та неформального керівника Володимира Гарькавого.

За даними ЗМІ, підозрювані у причетності до розкрадання посадовці ТОВ "Трейд Коммодіті" (Кам'янське) втекли.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ "Трейд Коммодіті" стоїть Андрій Адамовський - "багаторічний бізнес-партнер і спільник" нардепа Олександра Грановського. Сам Грановський свою причетність до "Трейд Коммодіті" заперечує.

Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько склав повноваження члена правління "Transparency International Україна" та планує "брати участь у захисті клієнтів, у тому числі і підозрюваних у корупційних злочинах", зокрема компанії "Трейд Коммодіті".

Потім Партнери Каська пояснили, що взялися за справу "Трейд Коммодіті", оскільки не виявили порушень законодавства у відносинах компанії.

Роман Романюк, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування