Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінфін показав Луценку, як законно виділяє кошти на склади боєприпасів

Середа, 4 жовтня 2017, 13:41

Міністерство фінансів стверджує, що фінансує утримання складів боєприпасів України в рамках закону.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерство фінансів повідомляє, що фінансування бюджетної програми Міністерства оборони, що передбачає заходи зі збереження та вибухопожежобезпеки боєприпасів, в тому числі на складі в Калинівці, надійшло в повному обсязі у відповідності до запиту Міністерства оборони", - йдеться в повідомленні.

За інформацією міністерства, фінансування цих заходів здійснюється у складі видатків бюджетної програми Міністерства оборони. У 2017 році на цю програму передбачено 140,8 млн грн. Зокрема на забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів ЗСУ - 92,3 млн грн.

"Розподіл коштів зазначеної бюджетної програми за конкретними напрямами використання здійснює Міноборони, як головний розпорядник бюджетних коштів", - наголошують фінансисти.

"Станом на 29 вересня 2017 року асигнування за цією бюджетною програмою Казначейством відкрито у повному обсязі згідно з планом на січень – вересень (94,7 млн грн), з яких Міноборони використано – 63,3 млн грн, залишок невикористаних коштів – 31,4 млн гривень", - додають у Мінфіні.

Там зазначили, що протягом 2017 року в Міністерство фінансів не надходили запити щодо збільшення фінансування за вищезазначеною програмою.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк назвав спробами політичного тиску заяву генпрокурора Юрія Луценка про можливу провину Мінфіну у вибухах у Калинівці.

3 жовтня Луценко заявив, що слідство у справі про вибухи на складах з боєприпасами в Калинівці вивчає також версію службової недбалості Міністерства фінансів при виділенні коштів на утримання арсеналу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: