Манафорт консультував "Опоблок" на виборах у 2014-2015 роках

Середа, 28 лютого 2018, 13:26

Колишній політтехнолог "Партії регіонів" і екс-глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт 17 разів приїжджав в Україну в 2014 і 2015 роках для роботи на виборах.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що найближчим часом Манафорт повинен з'явитися в суд, де йому пред'являть звинувачення за двома новими обвинувальними висновками, які були підготовлені на минулому тижні.

В обвинувальних документах вказується, що Манафорт намагався приховати мільйони доларів, які він отримав у якості політичного консультанта для проросійських політиків в Україні.

Видання повідомляє, що за даними українських прокурорів, Манафорт зробив 17 поїздок в Україну в 2014 і 2015 роках.

У публікації уточнюється, що ці поїздки були здійснені значно пізніше, ніж було вказано в попередніх обвинувальних висновках про лобістську діяльність американського політконсультанта.

Також наголошується, що ці поїздки принесли Манафорту менший прибуток, ніж раніше, оскільки його "головний український клієнт" Віктор Янукович вже втік до Росії.

Разом із тим повідомляється, що Манафорт приїхав в Україну після втечі Януковича і анексії Криму, де порадив "Партії регіонів" перейменуватися в - "Опозиційний блок", який міг бути "голосом росіян на сході".

Видання повідомляє, що за даними одного з лідерів "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича, за роботу на парламентських виборах в Україні в 2014 році, де Манафорт провів щонайменше місяць консультуючи лідерів партії, він отримав близько 1 мільйона доларів.

Крім того, джерела повідомили виданню, що Манафорту не заплатили за частину його роботи на українських виборах у кінці 2015 року.

Раніше повідомлялося, що американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який співпрацював з Партією регіонів і отримав винагороду в сумі $12,7 мільйона, згідно "чорної бухгалтерії", співпрацював з "Опозиційним блоком".

Також повідомлялося, що заступник голови фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін просив гроші у українських олігархів для колишнього політтехнолога і радника екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта.

Як відомо, Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, частково через численні зв'язків Манафорта з російськими і його роботи з екс-президентом України Віктором Януковичем.

30 жовтня 2017 року було оприлюднено звинувачення Полу Манафорту і Річарду Гейтсу. Воно містить 12 пунктів і включає перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії і роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином в США.

В середині грудня 2017 року суддя окружного суду в США частково задовольнила прохання Манафорта про звільнення з-під домашнього арешту: він може залишати свій будинок в Олександрії для перебування в іншій резиденції в Палм-Біч (Флоріда), але повинен носити електронний браслет.

Раніше також повідомлялося, що спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер подав новий обвинувальний акт, який стверджує, що Пол Манафорт в 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання проросійського уряду України.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
Усі новини...