Кожара розповів, як втратив зв'язок із Януковичем

Вівторок, 6 березня 2018, 11:44

Екс-міністр закордонних справ та колишній "регіонал" Леонід Кожара не знав про наявність якихось загроз для життя колишнього президента Віктора Януковича в лютому 2014 року.

Про це він заявив в Оболонському райсуді Києва, де виступив свідком захисту у справі Януковича про державну зраду.

Екс-голова МЗС пригадав, що 21 лютого 2014 року до першої дня Янукович вів переговори з європейськими посередниками й опозицією, а потім відбув до Харкова.

До 6 вечора свідок ще тримав контакт із Януковичем, а вже о 7:30 не зміг з’єднатися з ним за допомогою урядового зв'язку.

Тоді він дзвонив на першу приймальню, хотів отримати прямий контакт із президентом – там уже не працювали. "Це на моїй пам’яті сталося вперше з 1992 року", – сказав Кожара і додав, що перша приймальна мала працювати цілодобово.  

Водночас, із приводу загроз життю Януковичу йому "нічого не відомо".

На запитання щодо звернення Віктора Януковича до президента Росії Володимира Путіна від 1 березня Кожара також сказав, що бачив його в інтернеті.

Екс-голова МЗС сказав, що президент має право направляти звернення до інших країн, бо є "головним дипломатом країни".

"Мені важко це коментувати, оскільки всіх обставин підписання цієї заяви я не знаю і встановити автентичність не можу", – сказав при цьому Кожара.

Леонід Кожара
Леонід Кожара
Скрін-шот

Щодо виступу представник Росії Віталія Чуркіна на Раді безпеки ООН екс-міністр припустив: "Напевно, була якась інструкція Міністерства закордонних справ (РФ)".

"Про загострення на території Криму мені стало відомо – я можу помилятися – з телебачення на початку березня", – розповів також Кожара.  

Після завершення допиту він уточнив, що востаннє говорив із Януковичем саме 21 лютого.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News