Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Затриманих українських рибалок тримають у нелюдських умовах

Четвер, 28 червня 2018, 21:19
Адвокат: Затриманих українських рибалок тримають у нелюдських умовах

Українських рибалок з судна "ЯМК-0041", затриманого біля берегів анексованого Криму, понад 1,5 місяці утримують на території прикордонного управління ФСБ Росії у Балаклаві у нелюдських умовах.

Про це повідомив Сергій Легостов - адвокат одного з моряків Руслана Скрипника, пише "Крим. Реалії".

Як зазначив Легостов зі слів Скрипника, на рибалок психологічно тиснули, залякували, неодноразово допитували, не допускали адвокатів і консула.

"Його (Скрипника - ред.) Допитували раз 10, при цьому сказали, що ні адвокат, ні консул не підходять. Містили в жахливих умовах, піддавали нелюдському такому, що принижує поводження. На три доби - з 28 по 30 травня - взагалі замкнули в столярному цеху ... Водили-виводили, то з автоматами, то без. Були якісь короткочасні зустрічі з дружиною, але перед тим кают-компанію судна обставляли прослуховуючої і відеоапаратурою ", - заявив адвокат Скрипника.

Також, зі слів Скрипника, інших моряків змусили написати заяву, що вони добровільно перебувають у режимній прикордонній зоні ФСБ.

"В останні дні до 25 червня рибалки влаштували голодування, один з них намагався повіситися. Люди на межі фізичного і психічного виснаження", - заявив адвокат.

За його словами, його підзахисний за час затримання схуд на 40 кг.

Раніше адвокат Еміль Курбедінов заявив, що захисники домагатимуться переведення затриманих українських рибалок з судна "ЯМК-0041" в українське консульство в Росії.

Судно "ЯМК-0041" затримали 4 травня російські прикордонники в Чорному морі біля мису Тарханкут. У рибалок вилучили кілометри сіток і рибу. Судно і екіпаж з 5 громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

Проти капітана українського риболовецького судна "ЯМК-0041" (порт приписки - Очаків) Віктора Новицького порушили кримінальну справу про браконьєрство. 11 червня суд в окупованому Криму продовжив йому арешт на місяць.

Затриманому капітану може загрожувати в окупованому РФ Криму до 5 років позбавлення волі.

МЗС України направило в Росію ноту в зв'язку із затриманням українського риболовецького судна біля берегів Криму і вимагає негайно звільнити судно і екіпаж.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...