Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полозов намагається отримати указ Путіна про помилування Чийгоза та Умерова

Вівторок, 10 липня 2018, 20:42

У Росії відкрили наглядове провадження за скаргами, які подав адвокат Микола Полозов від імені заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Про це Полозов повідомив у Facebook.

За його словами, відмова адміністрації президента РФ у наданні до ознайомлення текстів указів про помилування Чийгоза і Умерова є порушенням ч. 2 ст. 24 Конституції РФ.

"Рішення першої та другої судових інстанцій про антиконституційне наділення адміністрації президента РФ імунітетом від судового переслідування мною послідовно оскаржуються", - додав захисник.

25 січня Тверський райсуд Москви відмовився розглядати позови захисту Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова до адміністрації президента РФ Володимира Путіна.

27 грудня 2017 року Полозов повідомив, що подав два адміністративні позови до адміністрації президента Росії з вимогою надання інформації про укази про помилування Чийгоза та Умерова – їх підстави, який тепер правовий статус у помилуваних.

25 жовтня засуджених окупантами Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, хоча вони відмовлялися писати прохання про помилування.

Звідти Чийгоз та Умеров вирушили в Україну.

Вони надсилали запити до адміністрації президента РФ з проханням пояснити, на якій підставі їх звільнили з-під варти.

У Володимира Путіна відповіли, що надати ці дані "не вбачається можливим".

29 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що Туреччина обміняла Умерова та Чийгоза на двох росіян, яких звинувачують у шпигунстві.

А Мустафа Джемілєв заявляв, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виміняв у Росії Чийгоза й Умерова на "двох бандитів, які вбили редактора сайту "Кавказ-центр".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування