Чийгоз: Балуха, який голодує, тримають в загальній камері СІЗО

П'ятниця, 13 липня 2018, 05:57
Чийгоз: Балуха, який голодує, тримають в загальній камері СІЗО

Засуджений в анексованому Росією Криму український активіст Володимир Балух продовжує перебувати в загальній камері сімферопольського СІЗО, що погано позначається на його здоров'ї у зв'язку з голодуванням, яке він тримає понад 115 днів.

Про це 12 липня повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

"Зараз він перебуває в загальній камері, де понад 10 ув'язнених, і йому дуже складно – збивається режим. Це істотно ускладнює його спокій. З огляду на голодування, яке він продовжує тримати, йому бажаніше більш спокійна обстановка. Стан здоров'я залишається вкрай складним", – сказав Чийгоз.

5 липня підконтрольний Росії "суд" Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

22 червня омбудсмен Людмила Денісова заявила про вимогу терміново надати їй дозвіл відвідати Балуха в окупованому Криму, а згодом повідомила, що Балуха перевели до Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника ІТС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News