Квартира, автівки та гараж Вишинського під арештом

Четвер, 19 липня 2018, 18:18

Квартира, два автомобілі та гараж директора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського знаходяться під арештом.

Про це свідчить рішення Херсонського міського суду.

Суд дозволив слідству заарештувати квартиру площею 71,6 квадратних метра, автомобілі "Mitsubishi" та "Ssang Yong" та гараж-елінг площею 67,9 квадратних метра.

У цій квартирі у квітні правоохоронці провели обшук та виявили свідоцтва про реєстрацію автівок.

Крім того, у справі за підозрою Вишинського у держзраді були заарештовані гроші: 226 900 доларів, 20 000 євро, 50 000 грн.

Також під арешт потрапила "шкіряна кобура, в якій знаходився предмет, схожий на пістолет №676825 з магазином, в якому знаходились боєприпаси", трудовий договір укладений між МИА "Россия сегодня" і Вишинським, договір між ТОВ "Інтерселект" та МІА "Росія сьогодні".

11 липня Вишинському продовжили арешт до 13 вересня.

Йому оголошено про дві підозри: у держзраді та незаконному зберіганні зброї.

7 червня у СБУ повідомили, що під час обшуку в банківській скриньці Вишинського виявили понад двісті тисяч доларів США, предмет, ззовні схожий на пістолет "Браунінг 1906", та трудовий договір з МІА "Россия Сегодня".

Напередодні із квартири арештованого головного редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського вкрали документи й інші цінні речі.

Адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що до квартири головного редактора "РИА Новости Україна" було незаконне проникнення: "Меблі і речі в квартирі перевернуті і розкидані. Зникли кілька речей, але які саме – поки точно невідомо".

Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

"РИА Новости Украина" потрапили під санкції, їх роботу в Україні заборонили на три роки.

Альона Мазуренко, Соня Лукашова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування