Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко узаконив угоду з Нідерландами у справі катастрофи МН17

Субота, 21 липня 2018, 12:45

Президент Петро Порошенко ратифікував закони щодо міжнародного правового співробітництва з Нідерландами у справі катастрофи рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі, 

Як повідомили у прес-службі глави держави 21 липня, угоду між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям МН17, було підписано 7 липня 2017 року у Таллінні.

"Ратифікація угоди та імплементація її положень у національне законодавство забезпечує співробітництво між компетентними органами обох держав, визначає порядок та особливості виконання окремих процесуальних дій у рамках угоди з метою здійснення ефективного кримінального переслідування і засудження осіб, причетних до збиття літака, у рамках судової системи Нідерландів", - зазначили у прес-службі президента.

Зокрема йдеться про особливості передання Україною до Нідерландів кримінального провадження, виконання запиту компетентного органу Нідерландів про забезпечення участі особи як обвинуваченого у судовому провадженні на території Нідерландів у режимі відео-конференції, виконання запиту компетентного органу Нідерландів про допит свідка або експерта у режимі відео-конференції. 

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою з установки "Бук" над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту літака загинули. 

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії. Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

В СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

У червні 2018 р. лідери країн ЄС закликали Росію визнати відповідальність у справі про катастрофу літака рейсу MH17. Щоправда, у документі не уточнюється, за що саме Росія мала би взяти на себе відповідальність.

На саміті ЄС глави держав і урядів країн Євросоюзу також погодили подовженняна подальші шість місяців секторальних санкцій проти РФ.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака гави МЗС "Великої сімки" закликали Росію "повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17". 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...