Дехто переходить межі допустимого: Прокурори САП стали на захист Холодницького

Середа, 25 липня 2018, 22:59
Дехто переходить межі допустимого: Прокурори САП стали на захист Холодницького

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили про тиск на КДКП через розгляд висновку щодо очільника САП Назара Холодницького.

Відповідну заяву із підписами 33 прокурорів опубліковано на офіційній сторінці САП у Фейсбук.

Прокурори звертаються до голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського.

"Колектив прокурорів САП не може залишатися осторонь ситуації, яка склалася навколо розгляду вказаного питання очолюваною Вами комісією, адже вона так чи інакше стосується кожного з нас", - йдеться у заяві.

Вони заявляють, що "підвищена увага" окремих політиків і громадських діячів "уже перейшла межі допустимого".

Як приклад наводиться стаття ЦПК, опублікована у середу на "Українській правді". У статті "Генерале Холодницький - на вихід" ЦПК звинуватив антикорупційного прокурора в "злитті" ряду резонансних справ та виссловив переконання, що у випадку, якщо Холодницький не буде звільнений, ця практика продовжиться.

Прокурори у своїй заяві стверджують, що під засідання КДКП, яке повинне відбутися в четвер 26 липня, "окремі особи намагаються скомпілювати увесь перелік своїх претензій до САП, який накопичився у них за час діяльності Спеціалізованої прокуратури, незалежно від того, чи є ці претензії предметом розгляду комісії, і використати його як привід переконати комісію прийняти рішення про звільнення керівника прокуратури".

"Колектив прокурорів САП не може сприйняти цього інакше, як тиск – не стільки на керівника САП, скільки на кожного з нас", - йдеться в заяві.

Прокурори закликають усіх утриматися від тиску на членів КДКП.

Вони висловили впевненість, що дисциплінарні скарги ГПУ та директора НАБУ будуть розглянуті у суворій відповідності до вимог закону та кодексу професійної етики прокурорів.

Як відомо, активісти закликають керівництво Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів допустити представників ЗМІ та громадськості на засідання комісії 26 липня, де розглядатимуть справу прокурора САП Назара Холодницького.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

Згодом Луценко заявив, що КДКП вирішить долю керівника САП 24 липня.

У підготовленому, але ще не ухваленому висновку комісії прокурорів щодо керівника САП Назара Холодницького рекомендується накласти на нього догану та не звільняти.

Активісти обурились, що комісія прокурорів збирається пожаліти Холодницького.

Читайте також: Злочин без кари. Висновок у справі Холодницького та Пішов у напад. Як Холодницький захищатиметься від Ситника з Луценком     

Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування