Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гравцям збірної Хорватії порадили утримуватися від заяв "з політичним підтекстом"

Неділя, 8 липня 2018, 23:32

Федерація футболу Хорватії вказала представникам збірної, щоб вони "утримувалися від будь-яких повідомлень, які можуть бути політично інтерпретовані у майбутньому".

Про це йдеться в заяві на сайті хорватської федерації, пише Інтерфакс-Україна.

У Федерації футболу Хорватії підкреслили, що відеозапис за участю захисника збірної Домагоя Віди та помічника тренерського штабу Огнєна Вукоєвича були лише відповіддю на "численні повідомлення підтримки, отримані з України під час чемпіонату світу з футболу 2018 року".

"Тим не менш, Федерація футболу Хорватії вказала як Віді, так і Вукоєвичу, а також всім іншим представникам збірної Хорватії, щоб вони утримувалися від будь-яких повідомлень, які можуть бути політично інтерпретовані у майбутньому", - наголошується у заяві.

У федерації також вказали на "довгострокові дружні відносини між Федерацією футболу Хорватії та Федерацією футболу Росії, які у подальшому будуть розвиватися".

"Хорватська федерація футболу і збірна Хорватії з футболу повністю підтримують принципи боротьби з будь-якою формою нетерпимості у футболі і змішування політики зі спортом", - підкреслюється в заяві.

7 липня збірна Хорватії вийшла до півфіналу ЧС-2018, обігравши Росію у серії післяматчевих пенальті. Після матчу Віда разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем записав відеозвернення, де виголосив "Слава Україні, давай, давай!". Вукоєвич в свою чергу додав: "Ця перемога за "Динамо" і за Україну. Хорватія, вперед!".

Відео викликало хвилю обурення в Росії. На уточнююче запитання російських журналістів, чи малося у ролику на увазі, що перемога була для України, Віда заявив: "Ні. Ця перемога - для Хорватії. Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів "Динамо Київ", нічого іншого я на увазі не мав".

У ЗМІ з'явилася інформація, що Віду можуть дискваліфікувати за відеозвернення. Однак ФІФА лише винесла офіційне попередження хорватському футболістові.

У Федерації футболу України заявили, що направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи "з метою захистити" гравця збірної Хорватії Домагоя Віду "не лише футболіста хорватської збірної, а й, у першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає Україну". 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування