Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Sea Breeze 2018: в Одесу прилетіли британські бойові плавці

Понеділок, 9 липня 2018, 10:49

Чотиримоторний турбогвинтовий гігант А400 Atlas королівських ВПС Великої Британії доставив до Одеси бійців морського спецназу для участі в спільних військово-морських навчаннях Sea Breeze-2018.

Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Британські бойові плавці - це військовослужбовці Special Boat Service (Особливою човнової служби).

Повідомляється, що британці прибули на літаку Airbus A400 ввечері неділі.

Також 9 липня в Одеський порт зайшов болгарський корвет "Бодрі", побудований в СРСР малий протичовновий корабель проекту 1241.2 "Блискавка-2".

 
ФОТО: Думська
Болгарський корвет "бодрі"

7 липня у Чорне море увійшло флагманське судно ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, а днем раніше есмінець флоту США USS Porter.

 
ФОТО: Думська
Болгарський корвет "бодрі"

В Україну прибудуть судна ВМФ Румунії і Туреччини, молдавські та грузинські морські піхотинці та загони спеціального призначення і водолази з Канади.

 
ФОТО: Думська
А400 Atlas

Sea Breeze є щорічними українсько-американськими навчаннями.

 
ФОТО: Думська
А400 Atlas

Цього року вони пройдуть з 9 по 21 липня. Учасники Sea Breeze відпрацьовують дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО.

 
ФОТО: Думська
А400 Atlas

У 2017 році у навчаннях взяли участь більше 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, більш 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тисячі осіб.

 
ФОТО: Думська
А400 Atlas

З українського боку в заходах Sea Breeze, крім Військово-морських сил Збройних сил України, взяли участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Навчання пройшли в Одеській і Миколаївській областях та в північно-західній частині Чорного моря.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування