Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Манафорта: прокурор заявив, що суд може закінчитися раніше

Середа, 1 серпня 2018, 23:09
Справа Манафорта: прокурор заявив, що суд може закінчитися раніше

Представник спецпрокурора Роберта Мюллера розповів судді у справі Пола Манафорта, що сторона обвинувачення випереджає графік і може закінчити надавати докази та перейти до наступної фази вже наступного тижня.

Про це заявив прокурор Узо Асоньє, передає The Washington Post.

Це означає, що судовий процес може закінчитися раніше, ніж через три тижні, як раніше припускали прокурори, пояснює видання.

Асоньє зробив відповідну заяву після того, як сказав судді, що він може не допитати одного з найголовніших свідків сторони обвинувачення – колишнього бізнес-партнера Манафорта Ріка Гейста.

Гейтс визнав себе винним у наданні хибних тверджень після обвинувачення Мюллера.

Суддя округу США Томас Селбі Елліс поцікавився, чи сторона обвинувачення планує допитати Гейтса.

"Він можливо буде свідчити у цій справі, або ні", - відповів адвокат Асоньє.

Раніше суддя Елліс наполягав, щоб прокурори прискорили свою справу і висловив незадоволення щодо обсягу доказів, які вони намагалися надати в різних моментах судового засідання.

Під час другого дня розгляду справи Манафорта прокурори допитали свідків, які розповіли, що протягом пятирічного періоду Манафорт купив у них костюми на більш, ніж 929 тисяч доларів і заплатив за них з іноземних банківських рахунків.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Перший свідок у справі Пола Манафорта Тед Девайн розповів, що партнер політтехнолога Річард Гейтс пропонував йому працювати на президента Петра Порошенка. В АП відповіли, що команда Порошенка ніколи не співпрацювала ні з Полом Манафортом, ані з його людьми.

Раніше стало відомо, що Манафорт через три місяці після розстрілів на Майдані в 2014 році пропонував свої послуги столичному голові Віталію Кличку.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з "Партією регіонів" і "Опозиційним блоком".

Спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер оприлюднив список 35 потенційних свідків у справі.

30 жовтня 2017 року Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу було оприлюднено звинувачення з 12 пунктів.

У червні 2018-го суд наказав спецпрокурору Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах "Партії регіонів", яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

Крім того Манафорт після Помаранчевої революції радив олігархові Ринату Ахметову змінити лідера Партії регіонів Януковича.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування