Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Манафорт після Майдану хотів працювати на Кличка – ЗМІ

Понеділок, 30 липня 2018, 16:24

Колишній керівник кампанії Дональда Трампа і лобіст інтересів Віктора Януковича в США Пол Манафорт через три місяці після розстрілів на Майдані у 2014 році пропонував свої послуги столичному голові Віталію Кличку.

Про це свідчать документи, зібрані спецпрокурором США Робертом Мюллером, повідомляє ВВС.

"Манафорт відправив своєму помічнику Костянтину Килимнику велику презентацію та план на перші 100 днів з реструктуризації КМДА", - зазначають у виданні.

Так званий план призначався нібито меру Києва Віталію Кличку. Вказується, що пропозиції пропонувалися людині з ініціалами "V.K." і стосувалися двох фаз.

Зокрема, за планом американця, в київській адміністрації мали працювати дві команди: політехнолога і самого мера.

Першим завданням Кличка, на думку Манафорта, мала бути "робота з пресою і встановлення стосунків з власниками ключових ЗМІ".

Кличко підтвердив у коментарі ВВС, що політтехнолог дійсно пропонував свої послуги, однак співпраця не склалася, бо серед пропозицій Манафорта не було нічого нового.

30 жовтня 2017 року Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу було оприлюднено звинувачення з 12 пунктів, яке містить відмивання грошей, несплату податків, шахрайство і роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації.

Проти нього у США ведуться справи одразу в двох судах.

15 червня його взяли під варту. Судовий розгляд щодо ролі Манафорта у втручанні Росії у вибори США розпочнеться 17 вересня у Вашингтоні.

Справу щодо звинувачень колишнього радника Трампа у банківських та податкових злочинах продовжать слухати 31 липня у Вірджинії.

У червні 2018-го суд наказав спецпрокурору Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах "Партії регіонів", яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

У лютому 2018-го Мюллер звинуватив колишнього адвоката у справі Юлії Тимошенко Олександра Ван дер Зваана, який визнав, що неправдиво свідчив про втручання РФ у американські вибори 2016 року.

У документах звинувачення зазначено, що Ван дер Зваан вів бесіди з Річардом Гейтсом і "особою А". Згодом стало відомо, що "особа А" - колишній офіцер російської розвідки Костянтин Килимник, який також працював у лобістській фірмі Манафорта в Україні у вересні і жовтні 2016 року.

Ван дер Зваан "визнав, що знав" про зв'язок з росіянами, тому що Гейтс розповів йому про це.

Коли Килимник працював на Януковича у команді Манафорта, там теж підозрювали, що він доповідає в Москву, однак не надавали цьому значення. Також він виступав посередником між Манафором і російським олігархом Олегом Дерипаскою, близьким до президента РФ Володимира Путіна.

Зв'язок між Гейтсом і Килимником має велике значення, оскільки кримінальні звинувачення, раніше висунуті проти Гейтса і Манафорта, стосуються лише їх лобістської роботи для України до президентських виборів 2016-го в США.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування