Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Повільне вбивство": Дипломати просять РФ пустити консула до Сенцова

П'ятниця, 10 серпня 2018, 11:22
Повільне вбивство: Дипломати просять РФ пустити консула до Сенцова

Дипломати просять Федеральну службу виконання покарань Росії дозволити українському консулу відвідати ув’язненого Олега Сенцова, який голодує у російській колоній 89-й день.

Про це повідомила перший віце-спікер і представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"Посольство України в РФ і наше консульство в Єкатеринбурзі надіслали чергове звернення до ФСВП РФ щодо надання дозволу на відвідання Олега Сенцова консульською посадовою особою. Відповіді – поки що немає", – написала вона вранці 10 серпня.

Українські консули докладають усіх зусиль, аби домогтися зустрічі з політв’язнем.

"Наші дипломати також звернулися до іноземного дипкорпусу в РФ з проханням добиватися відвідин Олега Сенцова, посилити увагу світу до повільного вбивства Олега й інших українських бранців в російській тюрмі", – заявила Геращенко.

"Українська сторона ще раз надіслала пропозицію РФ щодо зустрічі омбудсменів Людмили Денисової і Тетяни Москалькової у Мінську чи на іншому майданчику для розблокування процесу відвідин утримуваних і їх негайного звільнення", – повідомила вона.

Раніше українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова попросила російську колегу Тетяну Москалькову перевести Сенцова в Інституті професора Миколаєва у Москві "чи в лікарню, в якій є фахівці з ендогенного харчування".

А адвокат правозахисної організації "Агора" Наташа Добрева попросила уповноваженого Росії при ЄСПЛ Михайла Гальперіна сприяти переведенню Сенцова з колонії на Ямалі до цивільної лікарні у Криму

За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Сенцов написав двоюрідній сестрі Наталій Каплан, що "кінець близько".

Пізніше Каплан заявила, що за Олегом терміново треба відправити медичний літак.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують в РФ.

13 липня, у 42 день народження Сенцова, мати Олега звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина.

Прохання дійшло до адміністрації президента РФ, через відсутність реакції його відправили і в комісію з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу РФ

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування