Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник звільнив двох детективів, а до Углави претензій немає

П'ятниця, 10 серпня 2018, 12:30

Директор антикорупційного бюро Артем Ситник звільнив двох детективів відомства через порушення присяги, але до свого заступника Гізо Углави претензій немає.

Про це він сказав на брифінгу 10 серпня у відповідь на питання про зустріч Углави з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким.

"Що стосується зустрічі (Углави і Ставицького - УП)…Не виключаю, ще будуть якісь фотографії з 2011 року, 2001 року, зі школи... Коли я проводив співбесіду з Углавою, про цей факт не було відомо. Якщо вірити, що це був період січень-лютий 2015, тоді не було НАБУ, ми не були знайомі... Ми вважаємо, що це зона відповідальності чинної прокуратури", - відповів Ситник.

"Не важливо, хто з ким зустрічається, важливо те, хто що робить", - додав він.

За його словами, він працює з Углавою 3,5 роки. Він останній з запрошених міжнародних експертів, який ще залишився працювати в Україні.

При цьому Ситник запевнив, що буде карати будь-яких співробітників НАБУ, які порушили закон.

"Двох детективів звільнили з НАБУ за порушення присяги. Ми принципово реагуємо на порушення будь-кого…", - додав очільник відомства.

Ситник також сказав, що він впевнений в Углаві і в кожному, хто працює в НАБУ.

За його словами, навіть на війні вороги сідають і обмінюються полоненими, іноді варто поговорити з тими, хто має вплив.

Також очільник прокоментував власну зустріч з президентом Петром Порошенко.

"Зустрічей не було багато. Це не була таємна зустріч…Якщо така реакція на зустріч з главою держави, то я врахую це надалі", - сказав Ситник.

Нагадаємо, журналісти "Схем" зафіксували, як директор НАБУ Артем Ситник 26 квітня відвідував будинок, у якому мешкає президент Петро Порошенко у Козині.

Також журналісти Слідства.Інфо отримали фотографію, яка свідчить про те, що заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава на початку 2015 року міг зустрічатися з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким.

Повноваження заступника директора бюро Гізо Углава отримав лише у квітні 2015 року.

Закон, за яким було створено бюро, набув чинності у січні 2015 року. Гізо Углава входив до групи експертів, яка розробляла законодавство щодо створення НАБУ.

На початку 2015 року справи щодо корупційних дій екс-посадовців залишалися у ГПУ.

У лютому 2015 року Ставицького підозрювали у привласненні, розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах і в легалізації (відмиванні) доходів, отриманих злочинним шляхом, також він фігурував у справі про відчуження території "Межигір’я".

З приводу останньої справи до Ставицького в Ізраїль восени 2016 року літали заступники генпрокурора: тоді він відмовився від угоди зі слідством.

У травні 2017 року стало відомо, що Інтерпол припинив розшук Ставицького.

На початку 2018 року ГПУ завершила справу проти Ставицького – і викликала його для ознайомлення з матеріалами.

У травні 2018 року ГПУ направила до суду звинувачувальний акт стосовно Ставицького справу щодо незаконної передачі комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір’я" компанії "Надра України", а потім у приватні руки.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...