Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські тюремники переконують, що "годують" голодуючого Сенцова з травня

Субота, 11 серпня 2018, 11:29
Російські тюремники переконують, що годують голодуючого Сенцова з травня

У Федеральній службі виконання покарань РФ (ФСВП) запевняють, що інформація адвоката незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова про зниження його ваги на 30 кг не відповідає дійсності.

Про те, що вага Сенцова знизилася до 70 кг, його адвокат Дмитро Дінзе повідомляв уповноваженому ВР з прав людини Людмилі Денисовій.

"У зв'язку з появою у низці ЗМІ повідомлень про те, що засуджений Олег Сенцов, який відбуває покарання в ФКУ ІК-8 УФСІН Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі, нібито схуд на 30 кг, повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності", - повідомили у прес-бюро ФСВП, пише ТАСС. 

Також у ФСВП заявили, що за Сенцовим, який оголосив голодування з 14 травня, "з перших днів відмови від прийому їжі встановлено індивідуальне динамічне медичне спостереження".

"З 24 травня йому призначено підтримуючу терапію", - заявили тюремники.

Раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що з 88 днів голодування політв'язень почав приймати медичну суміш, яка підтримує вміст поживних речовин в організмі, лише три тижні тому.

Незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов голодує вже 90-й день.

За словами адвоката Сенцова, третя криза на тлі голодування почалася в ув'язненого у липні. За словами Дінзе, пульс у Сенцова сповільнився до близько 40 ударів на хвилину, але на лікарню він не погоджується.

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що політв'язень передав їй лист, де написав, що "кінець близький".

У Федеральній службі виконання покарань РФ у свою чергу знову заявили про "задовільний" стан здоров'я Сенцова.

9 серпня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова оприлюднила фотографію Сенцова. За словами адвоката, оприлюднене фото не демонструє, наскільки погано він виглядає.

10 серпня російський журналіст Вікторія Івлєва повідомила, що у Сенцова провели тривалий консиліум за участю лікарів.

Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням перевести Сенцова до Інституту професора Миколаєва у Москві "чи до лікарні, де є фахівці з ендогенного харчування".

13 липня  мати Сенцова звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина. 9 серпня речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що лист з проханням про помилування надійшов до Адміністрації президента РФ, але реакції поки немає.

Про термінове звільнення Сенцова просив Путіна і президент Франції Еммануель Макрон. Посольство США в РФ звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування