Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 17 серпня 2018, 21:08

"Роттердам +" можуть скасувати, Луценко підписав догану Холодницькому, у Лук'янівському СІЗО змінили начальство, Кабмін зібрався на позачергове засідання – новини, які обговорювали 17 серпня.

Про "Роттердам+". Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, планує скасувати формулу "Роттердам+" в зв'язку з початком дії нового ринку електричної енергії.

Про сполучення з РФ. Міністерство інфраструктури України розробило комплекс контрзаходів, включаючи обмеження пасажирського сполучення з РФ, у відповідь на дії РФ щодо перешкоджання судноплавству в Азовському і Чорному морях.

Після зупинення залізничного сполучення з Росією потяги, які використовували на цьому напрямку, спрямують на захід, для підвезення громадян до країн Європейського союзу.

Про Холодницького. Генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ про догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про Лук’янівське СІЗО. Через бунт "торнадівців" у Київському слідчому ізоляторі призначили нового керівника Руслана Ромашкова. Наступного тижня кадрові зміни торкнуться всього керівництва слідчого ізолятора.

Про Кабмін. Кабінет міністрів провів позачергове засідання без прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. На засіданні розглядались питання стосовно проведення Дня Незалежності, фінансування шахт та заборгованості шахтарям.

Про "довірену особу Путіна". Кримчанку Олену Одновол український суд засудив на три роки умовно, її мають звільнити з СІЗО в Херсонській області.

Одновол в Україні називають "довіреною особою Путіна", а в Росії – волонтером.

Українські прикордонники затримали Одновол 23 квітня на пункті пропуску "Чонгар" із українським паспортом.

Її звинуватили в "підривній діяльності" за те, що вона збирала підписи на підтримку Володимира Путіна, якого знову переобрали президентом РФ.

Про погоду. 18 серпня у південній та східній частинах України збережеться дуже спекотна і суха повітряна маса, а на решту території надходитиме тепле й вологіше повітря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...