Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іран отримав 5 літаків з Європи за день до початку санкцій США

Неділя, 5 серпня 2018, 16:59

Напередодні початку дії американських санкцій Іран одержав п'ять літаків, випущених французько-італійською компанією ATR.

5 серпня іранська агенція IRNA повідомила, що двомоторні турбогвинтові літаки ATR 72-600 прибули до міжнародного аеропорту Мехрабад у Тегерані, пише DW

Таким чином авіакомпанія Iran Air отримала 13 з 20 замовлених літаків, зазначає AP. Вартість угоди склала $536 млн.

У Тегерані заявили, що отримання літаків - "важливий і позитивний крок, що показує, що ЄС виконує свої зобов'язання відповідно до ядерної угоди". 

Літаки прибули у Тегеран за день до набуття чинності санкцій, запроваджених проти Ірану президентом США Дональдом Трампом.

На початку травня 2018 р. Трамп оголосив про вихід США з "ядерної угоди", укладеної у 2015-му між Іраном, США, РФ, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною.

Угода передбачає, зокрема, виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Згодом США розширили санкції проти Ірану, вимагаючи від держав-союзників припинити купувати іранську нафту та погрожуючи санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування