Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко вимагає гривню з прокурора, який порівнював її з армійцями РФ

Середа, 8 серпня 2018, 13:13

Надія Савченко просить суд стягнути 1 гривню моральної шкоди з Головної військової прокуратури і зобов'язати її видалити з інтернету інформацію, що ганьбить депутатку.

Відповідний позов надійшов до Деснянського райсуду Києва, за місцем проживання Савченко, але той 2 серпня передав його до Солом'янського райсуду, за місцем перебування відповідача

Депутат просить суд визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність, порушує право на недоторканість її ділової репутації інформацію, поширену відповідачем у Шевченківському райсуді 23 березня 2018 року, при обранні запобіжного заходу.

Савченко вимагає зобов'язати Військову прокуратуру спростувати заяви, зроблені тоді обвинувачем Олександром Климовичем, "як такі, що не відповідають дійсності і порочать її честь, гідність та ділову репутацію, – шляхом видалення їх з усіх інтернет ресурсів".

Також вона просить стягнути з відповідача на свою користь 1 гривню за моральну шкоду.

Деснянський суд вказав, що Головна військова прокуратура Генпрокуратури розташована в Солом'янському районі Києва, тому справа не перебуває в його юрисдикції.

Суддя Олена Лісовська передала позов Савченко на розгляд до Солом'янського райсуду.

Нардепа звинувачують у підготовці терактів і замаху на повалення державної влади.

23 березня у Шевченківському райсуді прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник заявляв, що є підстави "обґрунтовано підозрювати" Савченко у вчиненні злочинів, за які передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років, або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Тоді суд ухвалив узяти Савченко під варту до 20 травня без можливості внести заставу.

Савченко оголосила голодування у СІЗО.

29 березня Савченко вимагала відсторонити від процесу прокурора Олександра Климовича за те, що він заявив, що для нього російській військові Євген Єрофєєв і Олександр Александров кращі за Надію Савченко, за визволення якої їх повернули Росії.

Тоді Апеляційний суд Києва відмовив у відстороненні цього прокурора.

Сам Климович пояснив, що Єрофєєв і Александров "не чинять терористичні акти у своїй країні" – і тому "виглядають краще, ніж особи, які чинять убивства у власній державі".

Зазначимо, що провина Савченко у суді поки не доведена, злочинні наміри – якщо вони в неї були – не реалізовані.

Правоохоронці вважають, що для вчинення теракту, який нібито планували нардеп Надія Савченко та переговірник із бойовиками Володимир Рубан, потрібно було до 20 осіб.

Читайте також: Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко 

"Українська правда"
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування