Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 13 вересня 2018, 21:11

Міністра інфраструктури звинуватили в незаконному збагаченні, в "справі Рубана-Савченко" встановлено особу організатора, стала відома ціна нових iPhone в Україні – новини, які обговорювали 13 вересня.

Про Омеляна. Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити Омеляну заставу в 5 мільйонів гривень.

Сам Омелян вважає, що вручення йому підозри, це ще одне підтвердження того, що в Україні стартувала передвиборча кампанія.

Він стверджує, що підозра НАБУ необгрунтована і він з легкістю доведе у суді походження своїх статків. Разом з тим міністр поскаржився, що постраждав його імідж і ще й доведеться витрачати гроші і час на судову тяганину.

Про "справу Савченко-Рубана". Слідчі встановили особу організатора у справі, в якій Володимир Рубан та народний депутат Надія Савченко підозрюються в плануванні перевороту і захоплення державної влади, але не можуть назвати ім’я.

Про "торнадовців". Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що засуджені члени батальйону "Торнадо" могли виходити на вулицю і готували хвилю бунтів у місцях позбавлення волі.

Про депутатські групи. Колишні члени фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді створили депутатську групу "Київська команда".

Про "Нафтогаз" та "Газпром". Апеляційний суд в Швеції скасував тимчасове призупинення рішення арбітражу, згідно з яким російський "Газпром" винен НАК "Нафтогаз України" 2,6 млрд доларів.

Про отруєння Скрипалів. Росіяни Олександр Петров і Руслан Баширов, яких Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергыя Скрипаля та його дочки в Солсбері, дали інтерв'ю російському пропагандистському ресурсу Russia Today.

Петров і Бошіров підтвердили, що на кадрах камер відеоспостереження, показаних британськими слідчими, саме вони, але заперечують будь-яку причетність до отруєння Скрипалів.

"Ми неодноразово просили Росію розповісти про те, що сталося в Солсбері в березні. Сьогодні - як ми бачили це постійно - вони відреагували викривленнями і брехнею", - прокоментувала це інтерв’ю речниця британського МЗС.

Про iPhone. iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max та новий Apple Watch стануть доступні українцям у першій половині жовтня. На думку експертів компанії "Цитрус", вартість iPhone XR буде починатися від 29 999 гривень, iPhone XS — від 39 999 гривень, iPhone XS Max — від 44 999 гривень.

Детальніше про нові смартфони читайте у статті: Нові iPhone X: швидші за комп’ютери, розумніші за людей

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...