У Росії стверджують, що рейс MH17 збили українською ракетою

Понеділок, 17 вересня 2018, 12:23
У Росії стверджують, що рейс MH17 збили українською ракетою

Російські військові стверджують, що ракета, якою збили рейс MH17 на Донбасі у 2014 році, належала військовій частині, розташованій в Україні.

Про це заявив начальник головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ генерал-лейтенант Микола Паршин на прес-конференції, повідомляє Meduza.

За твердженням російського міністерства, ракету 9м38 для зенітно-ракетного комплексу "Бук", якою збили "Боїнг", в грудні 1986 року передали в військову частину 20152 – зенітно-ракетну бригаду в Тернопільській області УРСР, яка зараз розташована в Україні.

Міноборони РФ спирається в своїх твердженнях на бортовий номер ракети, який військові встановили за серійними номерами сопла й двигуна ракети, представленими в травні 2018 року Міжнародною слідчою групою.

За даними російського відомства, ракету створили на Долгопрудненському науково-виробничому підприємстві 24 грудня 1986 року, а за п'ять днів залізницею відправили в Україну. Відповідні записи є в архівах Долгопрудненського науково-виробничого підприємства.

"Ці відомості мали гриф "Цілком таємно", однак Міноборони РФ розсекретило їх", – йдеться в повідомленні.

У травні цього року в Міноборони Росії вже заявляли, що серійний номер ракети, яка причетна до аварії малайзійського Boeing над Донбасом, вказує на те, що її виробили в Радянському Союзі.

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули. 

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії. Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

В СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Європейські дослідники майже 100 разів упіймали РФ на брехні про MH17.

У червні 2018 року лідери країн ЄС закликали Росію визнати відповідальність у справі про катастрофу літака рейсу MH17. Щоправда, у документі не уточнюється, за що саме Росія мала би взяти на себе відповідальність.

На саміті ЄС глави держав і урядів країн Євросоюзу також погодили подовження на подальші 6 місяців секторальних санкцій проти РФ.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака голови МЗС "Великої сімки" закликали Росію "повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...