Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В окупованому Криму пригрозили "націоналізацією" заводу Фірташа

Вівторок, 18 вересня 2018, 15:53

Псевдоголова Криму Сергій Аксьонов допустив "націоналізацію" заводу "Кримський титан" українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це він заявив у Сімферополі у вівторок, передає російський "Інтерфакс".

За словами Аксьонова, це станеться, якщо власники підприємства не зможуть самостійно усунути наслідки викиду забруднюючих речовин в атмосферу.

"Рішення можуть бути ухвалені абсолютно будь-які. Якщо власник скаже, що матеріально не в змозі і все навантаження ляже на плечі держави, буде стояти питання, в тому числі, про прийняття заводу в державну власність республіки Крим. Я не збираюся за приватників витрачати кошти, вкладати без зрозумілої перспективи", - заявив він.

При цьому Аксьонов зазначив, що на даному етапі між "владою" і керівництвом хімпідприємства є порозуміння.

"Керівництво заводу ставиться з розумінням до цієї проблеми, йде назустріч практично щодо всіх пропозицій", - сказав він.

Наприкінці серпня у кримському Армянську стався викид невідомої речовини, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Кримський титан" в Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

У Держприкордонслужбі  повідомили, що після хімічного викиду на заводі в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.

Українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, "навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...