Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Росії в ТКГ у Мінську наполягав на "виборах" в ОРДЛО - Геращенко

Четвер, 20 вересня 2018, 02:02
Представник Росії в ТКГ у Мінську наполягав на виборах в ОРДЛО - Геращенко

Російська сторона у Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську наполягає на проведенні "виборів" в так званих "ДНР" і "ЛНР" попри те, що вони суперечать Мінським угодам.

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в ТКГ Ірина Геращенко.

"Мінськ. Інформація від очевидців. Сьогодні (19 вересня - ред.) поряд з представником РФ в ТКГ Борисом Гризловим там зручненько примостився дідусь Фрейд і видушив з російської підсвідомості в публічну площину всім відому правду.

Мої колеги по мінських групах звернулися до росіян з вимогою дати оцінку нелегітимним спробам проведення нелегітимних виборів, засудити їх публічно і зупинити процес підготовки фарсу. Й тут Гризлов видав сакраментальне: "Мы должны навести там порядок и провести там выборы!", - повідомила Геращенко.

"Хто - ви? Вас же там нєт"- вчепилися в заяву по Фрейду українці. Гризлов пішов з засідання ТКГ раніше. Але й реакція представників ОБСЄ однозначна - це нелегітимні вибори, які ставлять на межу зриву мінський процес і мирні переговори", - підкреслила вона.

За її словами, українська делегація жорстко поставила питання про неприпустимість фейкових виборів на окупованих територіях, які не відповідають українському законодавству і Мінським угодам.

"Представники України в ТКГ наголосили, що в Донецьку і Луганську можуть відбутися тільки місцеві вибори, й ніяких "виборів глав ріспублік", вибори можуть проходити тільки за українським законодавством ,з українським ЦВК, з українськими політичними партіями, українськими медіа, міжнародними спостерігачами", - наголосила Геращенко. 

Раніше українська сторона ТКГ заявила, що п
роведення "позачергових виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання Росії як сторони Мінських угод і ставить під загрозу весь Мінський процес.

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили "вибори" своїх ватажків і "депутатів" на 11 листопада.

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити тиск на Росію у зв’язку з наміром окупаційної адміністрації РФ провести "позачергові вибори" на Донбасі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування