"Суд" над Балухом в Криму відклали на невизначений термін

Понеділок, 24 вересня 2018, 16:05

Засідання підконтрольного окупантам "Верховного суду Криму", який мав розглянути апеляцію на незаконний вирок політв'язню Володимиру Балуху, відклали на невизначений термін.

Про це у понеділок повідомляє Громадське.

Зазначається, що Балуха не привезли у так званий "Верховний суд", але "суддя" ухвалила провести розгляд апеляції через відеоконференцзв'язок.

Балух наполягав на особистій присутності у судовій залі і відмовився виходити з камери слідчого ізолятору для відеоконференції.

"Суддя" намагалася почати засідання без Балуха, однак була змушена відкласти розгляд скарги через протест адвокатів політв'язня", - йдеться в повідомленні.

14 вересня ввечері заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що в сімферопольському СІЗО українського політв'язня Володимира Балуха "вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися".

Пізніше Чийгоз розповів, що після побиття у Балуха сильно болить голова й печінка.

Адвоката Балуха і громадського захисника архієпископа Кримської єпархії УПЦ КП Климента, які приїхали після інформації про побиття їхнього підзахисного, до українця не пустили.

17 вересня Климент таки відвідав українського політв'язня Балуха у сімферопольському СІЗО і розповів, що той дуже зле почувається: скаржиться на сильний біль у серці, однак продовжує голодування в заявленому режимі.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Володимир Балух "сам порушує порядок" у СІЗО.

Ув'язнений окупантами в анексованому  Криму український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі.

5 липня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив його до 5 років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ.

Російське слідство звинувачувало Балуха в зберіганні зброї. Сам він каже, що зазнав репресій через проукраїнську позицію, зокрема ‒ через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News