Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко на питання про корупцію: Соломатіна бреше, Онищенко злочинець

Неділя, 30 вересня 2018, 17:44
Порошенко на питання про корупцію: Соломатіна бреше, Онищенко злочинець
Скріншот з інтерв'ю Порошенка CNN

Президент Петро Порошенко назвав неправдою звинувачення екс-глави департаменту фінконтролю НАЗК Ганни Соломатіної щодо втручання влади в роботу агентства та заявив, що НАЗК є незалежним органом.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі GPS на телеканалі CNN, уривок якого показано на сайті телеканалу.

Ведучий запитав Порошенка про заяви Соломатіної у 2017 році щодо того, що представники Адміністрації президента втручалися в роботу Національного агентства із запобігання корупції.

"Це неправда, бо вони (НАЗК - ред.) цілковито незалежні. Це абсолютно підтверджено всіма. Воно (агентство – ред.) точно не перебуває під жодним впливом президента", - запевнив Порошенко.

Коли ж ведучий намагався запитати про заяви екс-нардепа Олександра Онищенка, який стверджував, що президент Петро Порошенко змушував його домовлятися з народними депутатами про голосування за законопроекти за гроші, Порошенко перебив його словами: "Онищенко – злочинець".

"Він має приїхати в Україну і дати свідчення в суді і відповідати за свій злочин, бо він має дуже серйозне обвинувачення в корупції", - додав президент.

Він наголосив, що Онищенка звинувачує не він, а незалежний антикорупційний орган.

Крім того, Порошенко заявив, що в Україні створена незалежна антикорупційна інфраструктура.

"Чи я задоволений результатами роботи цієї антикорупційної інфраструктури? Ні. Я б хотів, щоб більше корупціонерів сиділо у в'язниці, але всі вірять, що вона є незалежною", - сказав він.

"Я не задоволений, але я можу точно сказати, що ситуація зараз значно краща, ніж 2, 3 або 4 роки тому", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року екс-глава департаменту фінконтролю Нацагентства із запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій та зловживанні становищем.

Також вона заявила, що "куратор НАЗК" в Адміністрації президента намагався встановити контроль над рішеннями агентства, а коли Соломатіна відмовилася – Корчак фактично підпорядкувала її департамент лояльній до себе людині. Пізніше Саламатіна навіть оприлюднила листування з, як вона стверджує, "куратором" АП.

В АП заперечували інформацію, публічно озвучену й передану в антикорупційні органи Соломатіною.

Соломатіна написала заяву про звільнення.

Олександра Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Він виїхав з України у липні 2016-го - після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

У березні 2018 року Онищенко заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент Петро Порошенко нібито погрожує йому кримінальними справами, "якщо дехто не буде голосувати за його законодавство". 

10 травня журналісти "Слідство.Інфо" опублікували розслідування, в якому вони кажуть, що зустрічалися з Онищенком у Франції і той дозволив їм сфотографувати смс-переписку з депутатами від БПП Ігорем Кононенком і Сергієм Березенком, а також з фінансовим радником президента Макаром Пасенюком.

У повідомленнях, знімки яких показали журналісти, Онищенка нібито просять домовитися з іншими нардепами про голосування за гроші на користь президента Петра Порошенка.

Пізніше Онищенко заявив, що не давав доступ журналістам-розслідувачам до своєї смс-переписки з нардепами від БПП. Ті кажуть, що нардеп бреше.

Читайте також:

Викривальниця НАЗК vs "куратор" з Банкової

Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування