Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: Бойовики ОРДО заборонили медикам розповідати про постраждалих в кафе "Сепар"

Середа, 5 вересня 2018, 15:39

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в лікарнях окупованого Донецька відмовили в інформації про постраждалих під час вибуху в кафе "Сепар", де був убитий ватажок бойовиків Олександр Захарченко.

Про це йдеться у звіті місії від 4 вересня.

Зазначається, що спостерігачі уточнювали повідомлення про осіб, які отримали поранення в результаті вищезазначеного вибуху.

Зокрема повідомляється, що 3 вересня в морзі Донецької обласної клінічної лікарні імені М. І. Калініна представникам місії підтвердили інформацію про смертельні поранення Захарченка та його охоронця.

"У той же день медперсонал Інституту невідкладної і відновної хірургії імені В. К. Гусака в Донецьку повідомив членам команди СММ, що після вибуху 31 серпня до них надійшли шість чоловік з різними травмами від вибуху, однак медичні працівники відмовилися надати будь-яку іншу інформацію", - йдеться у повідомленні.

В ОБСЄ додали, що також повідомити будь-яку інформацію про постраждалих відмовився і медперсонал Донецької обласної лікарні, заявляючи, що для цього необхідно отримати дозволи керівників збройних формувань.

Раніше Россмо повідомляли, що в окупованих районах Донецької області, незважаючи на заяви про причетність "українських диверсійних груп", продовжують шукати реальних вбивць ватажка бойовиків Олександра Захарченко, є нові версії.

Зокрема, що вибухівка була закладена не в люстру, як передбачалося раніше, а в вивіску кафе "Сепар"

Також представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що похорон ватажка бойовиків окупованих районів Донецької області охороняло понад сто бойовиків, озброєних автоматами і пістолетами.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка.

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Пізніше виконуючий обов'язки так званого "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Олександра Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...