Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд скасував арешт квартир сина Авакова

Четвер, 6 вересня 2018, 14:57

Солом'янський райсуд Києва скасував арешт майна сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра у "справі рюкзаків".

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 серпня.

"Клопотання адвоката Тарасова Андрія Георгійовича подане в інтересах ОСОБА_2 про скасування арешту майна в кримінальному провадженні № 42015000000001349 від 07.07.2015 року – задовольнити. Скасувати арешт на майно, накладений ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва від 4.05.2018 року у справі 760/10751/18, що належить на праві власності ОСОБА_2 (Олександр Аваков – ред.)", - йдеться в тексті рішення.

Зокрема скасовано арешт трьох машиномісць у підземних паркінгах, двох квартир, а також корпоративних права (прості іменні акції у бездокументарній формі емітовані ПрАТ "Інвестор").

Ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, Олександр Аваков був фігурантом справи про розтрату держкоштів МВС при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

У жовтні 2017 року у цій справі НАБУ затримало 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo". Їм було оголошено про підозру.

1 листопада 2017 року суд обрав синові Авакова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета. Аналогічний запобіжний захід обрали Чеботарю.

На початку листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва заарештував нерухомість усіх трьох підозрюваних  у справі, але у грудні Апеляційний суд Києва скасував рішення про арешт майна сина Авакова.

4 травня Солом’янський суд Києва знову наклав арешт на квартири, паркомісця та акції сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.

Досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних завершили ще у квітні.

У НАБУ тоді зазначили, що після того, як захист ознайомиться зі справою,  вона буде передана до суду.

Однак у липні 2018 року стало відомо, що прокурор САП закрив справу проти сина Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.

Підозрюваним залишився представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин. Литвин нібито захотів взяти провину на себе.

Після цього НАБУ скерувало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скаргу на це рішення.

Однак керівник САП Назар Холодницький відхилив скаргу НАБУ.

Пізніше стало відомо, що суд у Харкові 11 вересня розпочне розгляд справи за обвинуваченням підприємця Володимира Литвина, підозрюваного у розтраті коштів під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Центр протидії корупції вважає, що у  "справі рюкзаків" можуть знищити усі докази проти Авакова.

Читайте також: Справа сина Авакова. Усі подробиці і реакція в оточенні міністра та президента

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...