Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полторак пояснив, чому в армії виникають проблеми з арсеналами

Середа, 10 жовтня 2018, 12:18

Міністерство оборони готове нести відповідальність за ситуацію на військових арсеналах, але армія не може цю проблему вирішити самостійно.

Про це заявив на засіданні уряду 10 жовтня міністр оборони Степан Полторак, коментуючи пожежу на арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині.

"Чому не вдалося зберегти? Було недостатнє обладнання периметру. Це перша позиція... Друга позиція. На моє глибоке переконання, ми надійно можемо зберегти наші запаси тоді, коли ми побудуємо закриті залізобетонні конструкції, які надійно забезпечать охорону. Бо якщо боєприпаси зберігаються на грунті, їх зберегти від диверсійних груп або навіть від недбалості неможливо", – заявив Полторак.

Міністр також зазначив, що "не має сумніву, що (у випадку Ічні) це були атаки на наші сховища".

Полторак нагадав, що до кінця року планується побудувати 15 сучасних залізобетонних сховищ боєприпасів на 3 найбільших арсеналах: Цвітоха, Калинівка, Богданівка.

За його словами, проблема фінансування виникла не зараз: раніше, мовляв, Міноборони виділялося 10-20 мільйонів на рік, але навіть при нинішньому фінансуванні в 500 млн щорічно для забезпечення надійної охорони сховищ "знадобиться 15 років":

"Є проблеми в забезпеченні охорони, але армія не може вирішити самостійно цю проблему через фінансовий ресурс, який виділяється…  Навіть якщо виділяти по 500 мільйонів, знадобиться 15 років. Це якщо будуть ідеально працювати забудовники, бо тут проблеми теж є", – сказав Полторак.

Міністр закликав об’єднуватися для вирішення проблем

"Ми готові відповідати, але давайте підтримувати одне одного", – сказав Полторак.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних Сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

СБУ заявила, що відпрацьовує версію про можливу диверсію на військових складах під Ічнею Чернігівської області.

Станом на 19:00 9 жовтня із зони можливого ураження від вибухів арсеналу поблизу Ічні вже евакуювали більше 12,5 тисяч осіб.

Національна поліція заявила про пошкодження 6 будівель через вибухи на арсеналі, жертв і постраждалих немає.

Міністр оборони Степан Полторак припустив, що хтось заклав боєприпаси для підриву сховищ на 6-му арсеналі зброї поблизу Ічні.

Читайте також: Знову вибухи на військових складах. Тепер Ічня

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування