Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд чекає Януковича з останнім словом до кінця жовтня

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 12:33

Суд у справі про державну зраду Віктора Януковича розраховує, що захист та сам екс-президент завершать виступи до кінця жовтня.

Про це повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко під час засідання у п’ятницю.

Адвокат Олександр Горошинський сказав, що йому потрібно 3 години, щоб завершити промову.

Другий захисник, Олександр Байдик, який наразі перебуває на лікарняному, повідомив суд, що для завершення виступу йому потрібен 1 день. Під час лікування у Байдика "з’явився новий діагноз", через що він не був присутній на засіданні в п’ятницю.

"Ми плануємо, що вже 22 жовтня у нас виступить захисники Байдик, а 23 жовтня ми зможемо почути звернення до суду з останнім словом Віктора Федоровича Януковича", – сказав головуючий Дев’ятко.

Також суд призначив резервні дати для виступу захисту до 31 жовтня.

"Суд зауважує, що це лише резервні дати… в залежності від поведінки сторін в даному судовому процесі", – зазначив Дев’ятко.

Раніше суд викликав Януковича для останнього слова на 12 жовтня.

Промова Байдика почалась 13 вересня і тривала понад 30 годин, перед тим, як адвокат заявив про госпіталізацію.

Байдик пішов на лікарняний, через що 5 жовтня виступати почав Горошинський.

Віктора Януковича звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня. Проте повноцінно не зміг розпочати дебати.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Соня Лукашова, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...