Викидами "Кримського титану" займеться Кабмін: доручення РНБО

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 17:03

Рада нацбезпеки і оборони доручила Кабінету міністрів розібратись із забруднення навколишнього середовища на півночі анексованого Росією Криму.

Про це йдеться у рішенні РНБО від 12 жовтня, яке цього ж дня було введено в дію указом президента Петра Порошенка.

Уряд має оцінити вплив на довкілля, прийняти висновок за фактом забруднення, порушення екологічних прав громадян та "можливої причетності до цього заводу "Кримський титан".

Крім того, Кабміну наказали оприлюднити актуальну екологічну інформацію, вжити заходи для запобігання шкідливого впливу на здоров’я.

Також мешканцям мають надати правову допомогу для відшкодування заподіяної шкоди.

Наприкінці серпня у кримському Армянську стався викид невідомої речовини, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Кримський титан" в Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

У Держприкордонслужбі  повідомили, що після хімічного викиду на заводі в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.

Українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, "навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

Після забруднень окупаційна влада Криму пригрозила "націоналізацію" заводу "Кримський титан", який належить українському олігарха Дмитру Фірташу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування