Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 25 жовтня 2018, 21:12

Сто найбагатших українців сконцентрували у своїх руках 37,5 млрд доларів, Європарламент зробив крок до нових санкцій проти РФ, за дії на Азові, Сенцов отримав премію Сахарова – новини, які обговорювали 25 жовтня.

Про найбагатших українців

Видання "Новое время" опубліковано щорічний рейтинг 100 найбагатших українців. Сто найбагатших українців сконцентрували у своїх руках 37,5 млрд доларів - це половина всього держборгу країни. Вони збільшили швидкість, з якою приростають їхні сумарні статки, - з торішніх 33% до нинішніх 43%.

Рінат Ахметов - беззмінний №1 рейтингу. Завдяки зростаючому попиту на метали його статки зросли відразу на 76%, на 5,3 млрд доларів. На другому місці - Віктор Пінчук. Оцінка його стану хоча і не повернулася до показників докризового 2013 року, але виросла на 87%. Топ-3 замикає Вадим Новинський - Смарт-Холдинг, який йому належить особливо цінний тим, що володіє 25% Метінвесту Ахметова.

Про ще один крок до санкцій проти РФ

Європейський парламент 25 жовтня схвалив резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Росія, як вказали у резолюції, часто та у грубій формі блокує та інспектує кораблі, які йдуть через Керченську протоку до чи з українських портів. У резолюції окремо наголосили, що міста регіону зазнали значних економічних втрат через анексію Криму та конфлікт на Донбасі, а ситуація на Азові ще більше погіршує ситуацію.

Про "Укрзалізницю"

З інтерв’ю з менеджером УЗ Олександром Красноштаном ми дізналися, що:

УЗ планує розділити поїзди на три класи – комфорт, стандарт та економ. Скоріш за все до кінця осені. У потяга категорії комфорт нові вагони, він рухається на дві години швидше, має зручний графік відправлення-прибуття, більш високу якість комплекту постільної білизни тощо. Економ — дешевше, без високого рівня комфорту.

Найближчим часом тарифи підвищуватись не будуть. Цього року точно ні, щодо наступного треба в Мінінфраструктури спитати, тому що вони є регулятором.

Популярність європейських напрямків зростає. Найпопулярніший напрямок – це Київ-Перемишль. У 2019 році може з’явитись потяг Київ-Берлін. З РФ стабільний пасажиропотік, але РФ вже не лідер. УЗ не вирішує питання припинення сполучення з Росією, це вирішує уряд. Але для УЗ це дуже рентабельний напрям.

З пасажирськими перевезеннями все погано, тому що вони збиткові. Тільки за минулий рік цей сегмент спрацював з показником мінус 10 млрд гривень.

Про інші важливі новини

Український режисер та політичний в’язень Кремля Олег Сенцов у четвер став лауреатом премії Сахарова Європейського парламенту.

Солом'янський райсуд взяв під варту заступницю голови правління Ощадбанку Ірину Земцову, яку підозрюють у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів держбанку.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області засудив до 5 років позбавлення волі Ігоря Корнілова, якого звинувачують у нападі на нардепа Тетяну Чорновол у грудні 2013 року.

ДП "Украерорух" відкрило повітряний простір в радіусі 30 км від епіцентру вибухів на складах 6-го арсеналу Міноборони поблизу м. Ічні на Чернігівщині. Крім того жителі Ічні можуть повертатися у свої домівки.

Українським громадянам потенційно небезпечно відвідувати Білорусь, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita. За його словами, зрозуміло, що на території Білорусі діють російські владні структури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування