Справу Труханова готові передати в суд

Середа, 3 жовтня 2018, 13:39

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної вручили обвинувальний акт восьми підозрюваним у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ "ХК "Краян".

Про це 3 жовтня повідомляє прес-служба НАБУ.

Зокрема, йдеться про чинного міського голову Одеси Геннадія Труханова та його заступника.

Також серед підозрюваних чиновники Одеської міськради: голова комісії з питань комунальної власності; директор і заступник директора департаменту.

Крім того підозру вручили директору приватної компанії-продавцю будівлі ТОВ "Девелопмент Еліт", представнику компанії та оцінщику.

В коментарі "Українській правді" у НАБУ підтвердили, що підозрювані вже завершили ознайомлюватись з матеріалами справи.

Тепер Спеціалізована антикорупційна прокуратура може направити провадження до суду.

Дії цих осіб правоохоронці кваліфікували за ч.5 ст.191 ККУ ("заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб").

Директор "Девелопмент Еліт" також обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 КК України (йдеться про фіктивне підприємництво та замах на легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом).

"Девелопмент Еліт" було створена 25 серпня 2016 року. Засновником і директором фірми спочатку був Петро Загодіренко.

У червні антикорупційні органи завершили розслідування відносно Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджету.

Труханов у 2016 році разом з посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами бюджету в сумі 185 млн грн.

Зокрема, будівлю збанкрутілого заводу "Краян" в Одесі продали за завищеною вартістю.

В НАБУ стверджують, що надалі кошти планували легалізувати через фіктивне підприємство, засновник та керівник якого проживає на непідконтрольній території Луганської області.

Читайте також: Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...