Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український моряк Цибізов назвав себе військовополоненим і відмовився свідчити

Понеділок, 17 грудня 2018, 22:02

Комендор-сигнальник, матрос катера "Нікополь" Сергій Цибізов заявив російським силовикам, що він є військовополоненим і свідчень давати не буде.

Про це у Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Військовополоненого українського моряка Сергія Цибізова відвідав адвокат нашої команди захисту військовополонених українських моряків Сергій Новіков. Сергій Цибізов заявив слідчому, що вважає себе військовополоненим. Він став дев'ятим моряком, хто заявив про себе як про військовополоненого під протокол", - розповів захисник.

Полозов наголосив, що від надання показів російському "слідству" український моряк відмовився.

"До початку слідчих дій адвокату була надана можливість для спілкування з Сергієм Цибізовим. Настрій у нього бадьорий, він не пригнічений. Тиску на нього не чинили. Його утримують в двомісній камері", - розповів адвокат.

16 грудня член екіпажу захопленого росіянами у Чорному морі рейдового буксира "Яни Капу" Володимир Лісовий заявив, що визнає себе військовополоненим.

25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень. Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у порушенні кордону.

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матросская тишина".

За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

Читайте також

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування