Волкер зустрівся з Парубієм, головами фракцій Ради і Полтораком

Вівторок, 18 грудня 2018, 23:57

Міністр оборони України Степан Полторак обговорив зі спецпредставником США Куртом Волкером питання регіональної безпеки  та ситуацію в Азовському та Чорному морях. Також Волкер провів зустрічі з головою ВР Андрієм Парубієм та головами фракцій Ради.

Про зустріч із Полтораком повідомляє прес-служба Міноборони.

Зазначається, що Волкер і Полторак обговорили динаміку мілітаризації Росією окупованих територій Донбасу та Криму.

"Сторони також обговорили важливі напрямки двостороннього співробітництва між Україною та США.

Степан Полторак висловив вдячність за стійку позицію США та власну позицію Курта Волкера щодо підтримки України, наголосив на необхідності продовження та посилення тиску на дії агресора", - йдеться у повідомленні на сайті оборонного відомства.

Крім цього, 18 грудня Курт Волкер провів у Києві зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Пурубієм і головами фракцій Ради.

Повідомляється, що Волкер і посол США в Україні Марі Йованович  обговорили з представниками Ради "важливість єдності в умовах російської агресії та доцільність Мінських угод як інструменту для притягнення Росії до відповідальності".

"Спецпредставник Волкер і посол Йованович подякували голові Верховної Ради Андрію Парубію за його керівну роль у сприянні прийняттю законодавства про протимінну діяльність, від чого безпосередньо виграють українці завдяки координації зусиль з гуманітарного розмінування", - заявили у посольстві США в Україні.

Як повідомлялось, спеціальний представник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер прибув із візитом до України. 

Волкер напередодні повідомив, що найближчим часом буде оголошено про додаткові поставки військового обладнання Україні. Радник президента України Юрій Бірюков натякнув у своєму Facebook, що Волкер і Полторак обговорили це питання.

Волкер також не виключає, що ЄС може дійти згоди щодо додаткових санкцій проти Росії через її агресію в районі Керченської протоки у найближчі місяці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування