Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один з двох пішохідних переходів на кордоні з Польщею припинив роботу

Вівторок, 1 січня 2019, 14:35
Один з двох пішохідних переходів на кордоні з Польщею припинив роботу

Один з двох пішохідних пунктів пропуску на кордоні з Польщею "Долгобичув-Угринів" припинив роботу. 

Як повідомив речник люблінського воєводи Марек Вєчежак, 31 грудня 2018 року завершився пілотний проект обслуговування переходу, пише "Польське радіо".

За словами Вєчежака, діяльність пішохідного переходу може бути відновлено не раніше 2020 року.

"Таким (про завершення роботи переходу - ред.) є рішення головного коменданта прикордонної служби, який звернув увагу, що цей пішохідний перехід не відповідає технічним умовам митного оформлення пішохідного руху, через що постає чимало загроз", - заявив він.

Вєчежак зазначив, що у подальшому "воєвода подасть клопотання до державного бюджету лише на 2020 рік" про відновлення роботи пішохідного переходу. 

"Цього року таке клопотання відхилено і проект не буде реалізований. Клопотання стосуватиметься поліпшення інфраструктури в цьому контрольно-пропускному пункті, щоб було можна відновити пішохідний рух", - пояснив речник воєводи.   

За даними видання, за добу кордон на ПП "Долгобичув-Угринів" перетинало близько 3500 осіб, у тому числі пішки або велосипедом - приблизно 850 осіб. Пілотний проект мав на меті зменшити рух на сусідніх автомобільних КПП з Україною у Гребенному та Зосині, якими користується багато подорожніх, що прямують до Львова.

Окрім переходу "Долгобичув-Угринів" на українсько-польському кордоні в межах Львівщини пішохідний перехід є лише в одному місці – у Шегинях.

Про наміри припинити роботу переходу польські прикордонники повідомили у середині грудня.  

Пункт пропуску "Долгобичув - Угринів" було відкрито у 2014 році. Від початку роботи він призначений для перетину кордону автомобільним транспортом, проте влітку 2015 року там розпочали експериментальний проект на півроку та облаштували піший перехід.

Відтоді час дії пілотного проекту постійно продовжували, часто після того, як польські прикордонники видавали рекомендацію зупинити піший перетин кордону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування