Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У світі активніше протидіють порушенням прав людини - HRW

Неділя, 20 січня 2019, 22:11

У світі наростає тренд на протидію порушенням прав людини з боку політиків-автократів.

Про це йдеться у Всесвітній доповіді - 2019 правозахисної організації Human Rights Watch, опублікованій 17 січня.

674-сторінкова, 29-а за рахунком щорічна Всесвітня доповідь Human Rights Watch представляє загальний опис ситуації з правами людини за 2018 рік більш ніж у 100 країнах світу.

У своєму вступному есе виконавчий директор організації Кеннет Рот зазначає, що головним підсумком минулого року стало не посилення авторитарних тенденцій, а наростання протидії їм.

Це можна спостерігати на прикладі зусиль по відбитті нападок на демократію в Європі, приборканні кровопролиття в Сирії, притягненні до відповідальності причетних до етнічних чисток мусульман-рохин'я у М'янмі, по припиненню бомбардувань і блокад цивільного населення аравійської коаліцією в Ємені, по відстоюванню міжнародного режиму заборони хімічної зброї, за підкоренням президента Демократичної Республіки Конго Жозефа Кабіли конституційному обмеженню терміну повноважень, а також на прикладі вимог всебічного розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

У доповіді, зокрема, йдеться про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і міністр закордонних справ Хайко Маас публічно критикували президента Росії Володимира Путіна, голову КНР Сі Цзіньпіна і президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана за підрив прав людини і переслідування опозиціонерів, активістів та журналістів.

При цьому Рот зазначає, що говорити про те, що загальний тренд носить виключно позитивний характер, було б перебільшенням.

"Сьогоднішні автократи не залишають спроб демонтувати демократію, виставляючи винуватцями всіх бід вразливі меншини і всіляко демонізуючи їх", - відзначають в організації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування