Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДТП у Харкові: поліція знайшла нарколога, яка перевіряла Зайцеву

Вівторок, 22 січня 2019, 11:55
ДТП у Харкові: поліція знайшла нарколога, яка перевіряла Зайцеву

Правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, свідка у справі про смертельну дорожньо-транспортну пригоду у Харкові, фігурантом якої є Олена Зайцева.

Про це повідомляє UA: Харків з посиланням на слідчого у справі Ігоря Волкова.

Зазначається, що 22 січня нарколог має свідчити у суді.

"Всі заходи для встановлення її місцезнаходження здійснені, і вона сьогодні має з’явитися у суді. Це добровільно, звісно. Вона ж свідок, не підозрювана, з'явиться добровільно", - розповів Волков.

Повідомляється, що чергове засідання у справі про ДТП на Сумській у Харкові призначено на 22 січня о 14.00.

Нагадуємо:

  • Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.
  • За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.
  • Один із свдків - лікар-нарколог Олена Федірко, яка обстежила водія автомобіля Lexus Зайцеву, на предмет наявності опіатів, зникла. Пізніше з'явилася інформація, що Федірко знаходиться на непідконтрольній Україні території.
  • У травні стало відомо, що повторна експертиза не виявила опіати у фігурантки ДТП Зайцевої.
  • У грудні суд отримав висновок Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, де вказано, що експерти знову не змогли визначити, чи була Зайцева під впливом опіатів у момент аварії.
  • Експертиза Дніпропетровського науково-дослідного інституту судово-медичних експертиз визначила, що автомобіль Зайцевої в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину
  • Зайцева і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов знаходяться під арештом вже більше року.
  • 19 грудня суд продовжив їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави до 16 лютого 2019 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...