Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полонений український моряк в РФ не отримує листів - адвокат

Неділя, 27 січня 2019, 14:30
Полонений український моряк в РФ не отримує листів - адвокат

Український моряк Володимир Терещенко, якого в РФ утримують у СІЗО "Лефортово", не отримує листів від рідних.

Про це написала в неділю в Facebook його адвокат Анастасія Георгієвська, яка відвідала моряка в СІЗО у п'ятницю.

"Досі жодного листа він не отримав, хоча його рідні, близькі та друзі пишуть йому один-два рази щотижня. Від нього сестра отримала тільки одну листівку, хоча він написав уже 4 листи", - розповіла адвокат.

Крім того, Терещенку не дозволили зателефонувати матері при затриманні, всупереч вимогам російського КПК, а також одного разу відмовили у клопотанні на телефонний дзвінок. За словами Георгієвської, він пише ще одну заяву на телефонний дзвінок, а також на побачення.

За її словами, в камері, де перебуває Терещенко, холодно через дірки в стіні. Також у корпусі немає гарячої води і телебачення. Моряк просив про переведення в іншу камеру, але безрезультатно.

"Співкамерник - мусульманин, обвинувачений в тероризмі, російською він не говорить, комунікація з ним утруднена", - розповіла адвокат.

Також, за її словами, у Терещенка почали боліти зуби.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

  • 24 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала Москву негайно звільнити українських військових і забезпечити їм медичну допомогу і необхідну юридичну та консульську допомогу відповідно до чинних положень міжнародного гуманітарного права - зокрема, Женевських конвенцій.
  • Член "кримського парламенту", голова комітету з питань міжнаціональних відносин Юрій Гемпель заявив, що вимоги ПАРЄ звільнити українських військових, затриманих у Керченській протоці, нелогічні.
  • 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопилидва малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень.
  • Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів". Згодом з Сімферополя їх відправили до СІЗО "Лефортово" у Москві.
  • Усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.
  • На думку адвоката Іллі Новікова, суд у справі військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік.
  • 12 січня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що найближчими днями поранені під час атаки російських прикордонників українські моряки будуть виписані з лікарні СІЗО і поміщені до загальних камер. 
  • Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці "арешт" всім 24 військовополоненим українським морякам. Захисники моряків оскаржили це рішення суду. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування